Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.

Prosecco/Spumante
Prosecco wordt koud gedronken en is goed bruikbaar als aperitief of bij vis of salade. Net als de Spaanse cava wordt prosecco vaak als alternatief voor champagne gebruikt. Prosecco heeft echter een heel andere smaak en karakter dan bijvoorbeeld een champagne. Prosecco is altijd jong, levendig, fruitig en fris, waar champagne vaak wat volwassener is door de langere tijd die een tweede vergisting op fles in beslag neemt.
Het grootste deel van de productie van prosecco is de betere variant spumante. Deze ondergaat een langere tweede vergisting dan frizzante. Hierdoor heeft deze een wat hogere koolzuurdruk en wat meer mousse. De flessen zijn sterker en de afsluiting is voorzien van een metalen vlechtwerkje (muselet) zoals ook bij champagneflessen.
Een andere variant zijn de prosecco spento en de prosecco tranquillo. Dit zijn prosecco's zonder koolzuur en deze worden nauwelijks buiten Italië verkocht.
Cartizze prosecco is de duurste prosecco die er is.

Toon 1 - 2 van 2
-
Weergave
- Sorteren op